De Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds staat dit jaar in het teken van ‘meesterschap’. Het Museum van Deinze en de Leiestreek (MUDEL) presenteert i.s.m. de Davidsfondsafdelingen van Deinze, Kruishoutem en Landegem een selectie uit een Nokerse privécollectie.

Emile Claus - Meisje met wit lint (1915)

De tentoonstelling toont een waaier van werken van een 50-tal kunstenaars, uit diverse stromingen en met verschillende technieken (olieverf, aquarel, pastel, beelden, keramiek, stripplaat, grafiek,

Davidsfonds en MUDEL nodigen u van harte uit op de vernissage tijdens de Nacht van de Geschiedenis, met tekeningen en schetsen van: Emile Claus, James Ensor, Panamarenko, Gustave De Smet, Paul Van Gysegem, George Minne, Walter De Buck, José Vermeersch, Achiel Pauwels, Gilbert Declercq, Michel Seuphor, Raoul De Keyser, Emiel Hoorne, Prosper De Troyer, Rik Wouters, Anna De Weert, Edmond Van Dooren, Henri Van Straten, Fred Bervoets, Jacob Smits, Octave Landuyt, Berten Van De Velde, Fons Roggeman, Ronald Ergo, Edgard Tytgat, Jos Verdegem, Oscar Colbrandt, Frans Masereel, Frits Van den Berghe e.a.

  • Wanneer: dinsdag 19 maart 2019
  • Start: 19u30
  • Waar: Museum van Deinze en de Leiestreek, Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze.
  • Inkom: gratis
  • Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 381 96 70

Verwelkoming door museumconservator Wim Lammertijn. Lezing door Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen en nationaal voorzitter van Davidsfonds: ‘Het belang van private kunstcollecties en de rol van musea voor het toerisme in hun regio’. Daarna : receptie.

De tentoonstelling loopt van 19 maart tot 21 april 2019 in het MUDEL. Openingsuren: di-vrij: 14u - 17u30, za-zo: 10u-12u en 14u-17u. Toegangsprijs: €5, leden Davidsfonds: €3, scholen: €1 per leerling. Verenigingen en groepen van meer dan 12 personen kunnen gratis een geleid bezoek aanvragen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..