Nu zaterdag 5 oktober moet u beslist in de Sint-Ursmaruskerk te Nokere wezen. De Koninklijke Fanfare St.-Cecila van Nokere en de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia van Zingem geven er een dubbelconcert vanaf 20u00. Toegankelijke muziekstukken van Johan Sebastian Bach, Simon and Garfunkel, Freddie Mercury, Ennio Morricone, e.d. staan op de playlist. Tickets VVK: 8 €, ADD 10 €. Voor info: Rony Lagrange op 0478 49 29 02.

katholieke harmonie van Zingem     Leren Vereert

De katholieke harmonie van Zingem (foto links) zag het levenslicht in 1912 onder impuls van koster Adiel Vandenabeele. Het eerste bestuur was samengesteld uit plaatselijke notabelen met notaris Joseph Van Innis als voorzitter. De activiteitenkalender bestond uit het opluisteren van kermissen en feesten, ook in buurtgemeenten. Daarnaast was en is er nog steeds het traditioneel St.-Ceciliafeest. Sinds 1984 verzorgt de harmonie een lenteconcert. Doordat de gemeente Zingem niet beschikt over een eigen muziekschool, voorziet de harmonie zelf opleidingen. Kinderen worden opgeleid als trommelaar om nadien over te schakelen naar een blaasinstrument. Huidige voorzitter is Kruisems cultuurschepen Gerrit Depaepe.

De Nokerse maatschappij Leren Vereert werd boven de doopvont gehouden in 1886 met burgemeester Eduard De Witte als voorzitter. Oorspronkelijk was het doel van de sosseteit gericht op toneelstukken. In 1911 werd de vereniging omgevormd tot een ‘muziek- en toneelmaatschappij’ (zie foto rechts). Net als de Zingemse collega’s luisterde de fanfare sindsdien talrijke events op binnen en buiten het eigen dorp. De huidige voorzitter is baron Philippe Casier. Jaarlijks luistert de fanfare de dinsdag van Waregem Koerse op en bereikt ze op de hippodroom 40.000 aanwezigen, een massa waarvan rockbands te Werchter alleen maar kunnen dromen.