Peter Vermeulen is naast o.a. Carl Delacauw en Jan Verzelen één van die Kruishoutemaren met oog voor het schone, het ontroerende, het kleine, maar fijne. In november beklom Peter met Marollien  Johan Taelman de toren van de Sint-Gabriëlkerk en maakte deze prachtfoto. Voor Hultheim is dit alvast de Kersoudemse facebookfoto van het jaar. De symboliek kan de Marollenaren en bij uitbreiding de Kersoudemnaren niet ontgaan.

Bouw Campus Waegebrugghe Marolle

De foto gooit vanuit het verleden letterlijk een (kerk)venster open en biedt door het uitzicht op de graafwerken voor de nieuwe zorginstelling een blik op wat de toekomst brengen zal. De campus Waegebrughe zal een verderzetting zijn van wat sinds 1926 als een rode draad door de Marolle loopt: zorg voor de medemens. De nieuwe zorgsite slaat m.a.w. geen gewaagde brug naar de toekomst, maar is een doorstart voor het mooie verleden van deze wijk.

Zie: https://www.hultheim.be/index.php/publicaties/kruishoutemse-kronieken/21-kruishoutemse-kronieken/2013/165-passionistenklooster-kruiskouter-waegebrughe