Vrolijk paasfeest uit Kruishoutem  Reuzenei Kruishoutem

 

Na de noodgedwongen onderbreking in 2020 en de digitale versie van vorig jaar haalde het Gulden Eicomité  einde januari de stekker uit de 67ste editie van de Gulden Eifeesten die dit Paasweekend zouden doorgaan. Spijtig, maar gezien de toen nog heersende onzekerheid begrijpelijk. 

Hierbij alvast een korte terugblik naar het verleden, naar 40 jaar geleden.

Toen haalde Wannegem in de aanloop naar de Gulden Eifeesten de pers met een heus ei-record. Een kieken wist een reuzenei van maar liefst 150 gram, 19 cm hoog en 19,5 cm omtrek uit het frêle lijf te wringen! Als je weet dat een kippenei doorgaans maar 60 gram weegt, met een omtrek van 14,5 cm en een hoogte van 6 cm, dan besef je meteen de grandeur van dit exploot. De trotse kippeneigenares, Rachel De Coninck, poseerde met het fenomeen in de rechterhand. De legkip zelf stond niet op de foto wegens recuperatie in het kiekenkot en was ook nog te uitgeput om zich te vertonen op de Gulden Eifeesten. Let wel, het ganse zaakje kan ook een aprilvis geweest zijn, want het verscheen in de 'Kijk Uit' van 1 april 1982.

PS - Voor de Hultheim fans die het graag 'groot zien': er is ook nog een Kersoudemse reuzenzeug op komst, maar die houden we op stal tot de voorstelling van ons 21ste jaarboek op vrijdag 9 december 2022.