Op 11 april 1982 start de vrije radio Tequila zijn uitzendingen te Kruishoutem vanuit een tuinhuisje aan de hoek van de Olsensesteenweg en de Groenenweg. Terwijl BRT 1 en 2 om 23.40u de knop omdraaien en pas om 6u 's morgens weer wakker schieten, steekt Tequila de nacht door met een bandopnemer en vooraf opgenomen programma's.

Radio Tequila aan de ketting

40 jaar geleden - op 4 juni 1982 - komen 2 RTT-ambtenaren en 3 rijkswachters langs. Het is geen beleefdheidsbezoekje. De radio zendt op dat moment uit met een ruilzender, omdat de eigen installatie stuk is. Het vervangexemplaar veroorzaakt storingen op het radarscherm van de militaire basis te Semmerzake-Gavere. De inboedel - de zendinstallatie, twee platendraaiers, twee cassetterecorders, duizend platen, dertig cassettes en een mengpaneel - ter waarde van een half miljoen BEF wordt in beslag genomen. Vier dagen later is Tequila weer in de lucht. In augustus 1983 verhuist de vrije radio naar Petegem.

Ook in Nokere is er in the eighties trouwens een populaire vrije radio in the air. Zie daarvoor: 1987 - NOKERE (hultheim.be).

PS - Enne ... U luistert toch ook naar: The Champs "Tequila" - YouTube ?

 

Foto en info in het artikel van Eddy Lefevre in 'Het Nieuwsblad' van 11 april 2010, artikel van André Marlier in ‘Kijk Uit’ van 10 juni 1982 en op website radio Tequila.