Het 22ste jaarboek van de Kruishoutemse Heem- en Geschiedkundige Kring Hultheim komt eraan. De artikels worden u de komende dagen en weken gepresenteerd via flyers aan huis, facebook, onze website, XM Info en pers. We kunnen alvast verklappen dat o.a. een Kersoudemse limonadefabrikant, pastoors en meiden in de 17de eeuw, de lokale geschiedenis van de sterke arm der wet, het directeurshuis van de verdwenen pannenbakkerij in de Colijnstraat, de eerste Kruishoutemse parlementair zonder blauw bloed, trompettende muzikanten op een velo en toffelierhuizen aan bod komen.

 Wedstrijd ex 1   Wedstrijd ex 2

                                                                                   (foto’s Carl Delacauw)

N.a.v. het 22ste jaarboek lanceert Hultheim weer een wedstrijd. De vraag is dubbel:

  • Waarvoor werd het voorwerp hierboven (waarvan je 2 exemplaren ziet) vroeger gebruikt?
  • Wat is de benaming ervan?

Stuur een mail vóór 1 december aanstaande naar bestuurslid Martin De Milt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in het onderwerp ‘wedstrijd’ en in de mail naam, adres en de antwoorden op de twee vragen. Bij meerdere, juiste antwoorden vist de (meestal) onschuldige seniorenhand van onze erevoorzitter Raoul De Bel drie winnaars uit de bokaal. Ze ontvangen een gratis exemplaar van het jaarboek 2023 en worden verwittigd vóór de voorstelling ervan (op vrijdag 8 december om 20u00 in CC De Mastbloem). Bij gebeurlijke voorinschrijving wordt het bedrag op hun rekening teruggestort.

 

Voorinschrijven voor het jaarboek 2023 kan inderdaad nu al: 28€/boek op rekeningnummer BE05 0682 3409 4975 met vermelding aantal boeken + naam, voornaam en adres. Verzending per post: + 10€. Voor 50€ ben je Hultheims gewaardeerd beschermlid en krijg je uiteraard het boek, met aparte vermelding in boek en op de website.